Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lørdag den 12. maj 2018 afholder Korea Klubben koreansk madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Hasle Skole (Herredsvej 15, 8210 Aarhus V) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Der er begrænset med pladser på madlavningskurset. Børn er velkomne til at deltage, men skal betale for deltagelse på lige fod med alle andre. Prisen er 160,- for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk et medlemskab gælder for hele husstanden) og 240,- for ikke-medlemmer (priserne er eksklusiv gebyr). Sidste frist for tilmelding er søndag den 6. maj 2018. Tilmeld dig på billetto.dk.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er som de fleste skolekøkkener, så jeg anbefaler at man selv medbringer en god knive i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring et viskestykke og eventuelt nogle beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmelding skal man samtidig vælge, hvad man gerne vil lave. Jeg har sammensat nogle forskellige valgmuligheder – så er der forhåbentlig noget nyt at lære for alle, samtidig med at vi kan få et alsidigt bord til fællesspisningen. Der tages forbehold for ændringer i de forskellige menuer i tilfælde af det ikke er til at skaffe de rette ingredienser.

I. Bapsang 
Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige banchan (side dishes), hvortil man bestiller en bestemt hovedret. Vælg denne menu, hvis du vil lave et typisk koreansk måltid bestående af multi-grain ris, en kødret, en suppe/stew og forskellige banchan.

II. Dosirak 
Dosirak (도시락er ordet brugt for en koreansk madkasse/madpakke. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave retter og banchan som typisk er at finde i en koreansk madpakke.

III. Anju & Snack-/streetfood
Anju (안주) er en term brugt om mad/retter som typisk spises sammen med indtagelsen af alkohol – en slags snack når man drikker. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave forskellige anju samt nogle snack-/streetfood retter som typisk vil kunne købes ved boder på gaden i Korea.

IV. Bossam
Ssam (쌈) betyder ‘pakket ind’ og referer til metoden at spise på, hvor kød og eventuelle banchan pakkes ind i forskellige bladgrøntsager. Bossam (보쌈) er en ret med kogt svinekød som også typisk spises når koreanerne laver kimchi. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave frisk kimchi samt bossam og tilhørende banchan.

V. Surprise me
Vælg denne mulighed hvis du ikke har nogen præference. Du vil i så fald enten blive sat på én af de ovennævnte menuer (hvor der er mangler personer) eller du vil komme til at lave noget helt andet end de ovennævnte menuer.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til undertegnede på formand@koreaklubben.dk.

Jeg glæder mig til at se jer!

Anne Mee Kalvig
Formand & Kontaktperson i Aarhus