Indlæser Begivenheder

Lørdag den 17. november 2018 afholder Korea Klubben koreansk madlavningskursus i København.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalet på Vesterbro Ny Skole (Slesvigsgade 6, 4. sal, 1762 København V – se kort over skolen her) og starter kl. 10.30 (ring på 61307696, hvis du har problemer med at komme ind – døren er formentlig låst). 
Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Der er begrænset med pladser på madlavningskurset. Børn er velkomne til at deltage, men skal betale for deltagelse på lige fod med alle andre. Prisen er 160,- (inkl. gebyr) for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk et medlemskab gælder for hele husstanden) og 240,- (ekskl. gebyr) for ikke-medlemmer (medlemmer har fortrinsret, så billetter for ikke- medlemmer sættes først til salg en uge før tilmeldingsfristen, hvis der er ledige pladser). Billetter købes via billetto. Sidste frist for tilmelding er lørdag den 10. november 2018.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er formentlig som de fleste skolekøkkener (jeg har ikke været der før), så jeg anbefaler at man selv medbringer en god kniv (eller flere) i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring et viskestykke og eventuelt nogle beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmelding skal man samtidig vælge, hvad man gerne vil lave. Jeg har sammensat nogle forskellige valgmuligheder – så er der forhåbentlig noget nyt at lære for alle, samtidig med at vi kan få et alsidigt bord til fællesspisningen. Der tages forbehold for ændringer i de forskellige menuer i tilfælde af det ikke er til at skaffe de rette ingredienser.

I. Surprise me
Vælg denne mulighed hvis du ikke har nogen præference. Du vil i så fald enten blive sat på én af de nedenstående menuer (hvor der er mangler personer) eller du vil komme til at lave noget helt andet end de nedenstående menuer.

II. Dosirak 
Dosirak (도시락er ordet brugt for en koreansk madkasse/madpakke. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave retter og banchan som typisk er at finde i en koreansk madpakke.

III. Bapsang 
Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige banchan (side dishes), hvortil man bestiller en bestemt hovedret. Vælg denne menu, hvis du vil lave et typisk koreansk måltid bestående af multi-grain ris, en kødret, en suppe/stew og forskellige banchan.

IV. Anju
Anju (안주) er en term brugt om mad/retter som typisk spises sammen med indtagelsen af alkohol – en slags snack når man drikker. Vælg denne menu, hvis du vil lære at lave suyuk (en forenklet version af bossam), dubukimchi og forskellige slags jeon (pandekager).

V. One-pot meal og Snackfood
Korea har flere retter, der alene sagtens kan udgøre det for et helt måltid (eks. jjimdak (braiseret kylling) eller budaejjiggae (army stew), som er nogle af mine personlige favoritter). Snackfoods er der rigtig mange lækre af at vælge imellem i Korea og de sælges ofte i boder på gaden eller markeder. Vælg denne menu hvis du vil lære at lave et simpelt måltid som kan være i én gryde samt nogle populære snackfoods fra Korea.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til undertegnede på formand@koreaklubben.dk.

Jeg glæder mig til at se jer!

Anne Mee Kalvig
Formand & Kontaktperson i Aarhus