Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

I anledning af National Adoption Day d. 23. november viser vi den hjerteskærende dokumentarfilm ’Forglem mig ej’ (engelsk titel Forget Me Not), instrueret af Sun Hee Engelstoft.

Filmen følger en række unge, sydkoreanske kvinder, der bor på kvindehjemmet Aeshuwon, som står over for et ubærligt svært valg; om de skal beholde deres nyfødte barn eller give det væk til adoption.

Engelstoft har fået helt unik adgang til denne særlige institution drevet af den viljestærke forstanderinde Mrs. Im, som kæmper for kvindernes uafhængighed, men er oppe mod en samfundsstruktur og familietradition, der efterlader dem i en umulig situation.

Instruktøren, der selv er adopteret, vil være til stede efter filmen, hvor hun sammen med sin mor Karen vil tage imod spørgsmål og dele ud af egne erfaringer omkring:

Hvordan man håndterer og rummer længslen efter svar, og savnet af sin biologiske familie? Hvordan man opsøger viden om ens herkomst, skaber plads til den, og deler den med ens adoptivfamilie og andre nære relationer?

På en dag, hvor international adoption bliver fejret verden over, finder vi det ekstra vigtigt at præsentere jer for en film som ’Forglem mig ej’, der kaster et kritisk blik på en praksis og en kultur, hvor man som kvinde ikke altid selv kan vælge sin skæbne, og som nænsomt udforsker den livslange sorg og følelse af splittelse som separationsprocessen kan efterlade i et menneske.

Vi viser filmen i samarbejde med Korea Klubben og produktionsselskabet Final Cut for Real.

Go to Top