Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

COMMUNITY OF PARTING – OMKRING FLODEN HAN

Koreaklubben har glæden af at være vært for et højaktuelt tværkunstnerisk arrangement med billedkunstner Jane Jin Kaisen, hvis kunstudstilling Community of Parting lige er åbnet på Kunsthal Charlottenborg, og dramatiker og digter Joan Rang, der lige har udgivet sin debutdigtsamling Omkring Floden Han på forlaget Rebel With A Cause.

Kl. 17 mødes vi i gården foran Kunsthal Charlottenborg, hvor Joan og Jane kort vil fortælle om deres praksisser, hvorefter Jane vil give en introduktion til udstillingen som vi derefter kan se sammen.
Kl. 19 samles vi igen på Sakura (Møntergade 22), hvor Joan vil læse op fra Omkring Floden Han, hvorefter kunstnerne vil have en uformel samtale om de overlappende temaer i deres praksisser, herunder adoption, kunst og effekterne af Koreakrigen.
Under middagen vil der være mulighed for at stille spørgsmål og mingle.

Praktisk info:
Arrangementet er gratis, dog betaler man egen middag på Sakura.
Tilmelding sker på mail til forperson@koreaklubben.dk
Du er først tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelse.

COMMUNITY OF PARTING: Henover sommeren dedikerer Kunsthal Charlottenborg den store sydfløj til en soloudstilling med den internationalt anerkendte kunstner Jane Jin Kaisen. Centralt i udstillingen, der er den hidtil mest omfattende af den koreansk-fødte danske kunstner, er hendes overvældende filmværk Community of Parting, der blev vist i Den Koreanske Pavillon som del af den prestigefyldte Venedig Biennale sidste år. Værket tager udgangspunkt i den koreanske shamanistiske myte om Den Forladte Prinsesse Bari, der bliver medium på tærsklen mellem de levende og de døde, og italesætter herigennem emner som adoption, krig og social marginalisering men også modstand og alternative fællesskaber. Foruden Community of Parting præsenteres en række nye værker samt et udvalg af centrale værker fra de seneste 10 år.

OMKRING FLODEN HAN er en kraftfuld, rørende, humoristisk og nuanceret fortælling om eksistensen som transnationalt adopteret, om Koreakrigen og dens betydning for den transnationale adoptionspraksis, og om at formes i en østasiatisk krop i en hvid verden; uden historie og begyndelse. Og ude af stand til at glemme. I bogen forenes verdenshistorie og international politik med dybe eksistentialistiske spørgsmål og den splittelse, som krig og adoption har frembragt i både mennesker og land. Joan Rang Christensen er prisbelønnet dramatiker og har skrevet tekster til over 40 teater- og radiospilsproduktioner opført i Danmark, Tyskland, Sverige, England og USA. Hun er desuden stifter af Johns Teater, som laver teaterforestillinger baseret på principper for etnisk og kønsmæssig ligestilling og driver klinikken Adoption Healing Danmark, som tilbyder terapeutisk bistand særlig rettet til adopterede. Omkring Floden Han er hendes debut som digter.

Go to Top