Indlæser Begivenheder
Denne begivenhed er allerede afholdt.

ADOPTERET DEMOGRAFI
– Om repræsentation for transnationalt adopterede til Danmark i befolkningsregistrene

“Som adopteret er man, demografisk set, virkelig underinformeret og uden nogen rigtig anerkendelse eller repræsentation.” Jacob Ki Nielsen

Adopteret demografi er et Postdoc-projekt af Jacob Ki Nielsen som selv er adopteret (fra Sydkorea til Danmark i 1973). Projektet er tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis ved Københavns Universitets Institut for Folkesundhedsvidenskab.

Kom til gratis arrangement og hør om resultaterne!

BEMÆRK: Arrangementet er åbent for alle transnationalt adopterede samt efterkommere.

Tilmelding via facebook eller til Anne Mee Kalvig på amk@koreaklubben.dk eller sms på 61307696.
………………………………………

Omkring 25.000 børn er adopteret hertil siden midten af 1950erne, og selvom nogle siden er udvandrede eller afdøde, er Danmark stadig et af de lande i verden med flest transnationalt adopterede per indbygger. Det til trods findes der kun lidt demografisk viden om adopterede som voksne. Formålet med Adopteret demografi er derfor at afklare for voksne adopteredes repræsentation i befolkningsregistrene og at tilvejebringe et demografisk ‘bakspejl’ som forhåbentlig også kan bruges som ‘kompas’ til fremtiden. Med basis i Danmarks Statistiks befolkningsregistre afklarer projektet for: adopteret migration og social mobilitet mv. I runde tal inkluderer demografien registreringer for 10.000 adopterede fra 12 oprindelseslande (Bangladesh, Columbia, Chile, Costa Rica, Ecuador, Haiti, Indien, Indonesien, Libanon, Mauritius, Sri Lanka, og Korea) som kom til Danmark før 1991. Projektets fokusperiode er 1991-2016.

Format: 2 x 45 minutters oplæg med mulighed for at stille spørgsmål undervejs og afsluttende Q&A.

Spørgsmål om Adopteret demografi (Adoptee Demography) kan rettes til: Jacob Ki Nielsen, Ph.d.,

Associeret forsker, Forskningsheden for Almen Praksis ved København Universitets Institut for Folkesundhedsvidenskab: jaki@sund.ku.dk / job_ki@hotmail.com
……………………..……………………..

Søndag den 18. juni 2017 kl. 18-20, Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, lokale 0.3, 8000 Aarhus C.

Døren vil være låst, så der vil formentlig stå én ved indgangen og lukke jer ind. Er der dog ikke nogen at se skal I ikke ringe på klokken (det forstyrrer de andre foreninger i huset), men ring i stedet til Anne Mee på 61307696.

Gentagelsesarrangement vil blive afholdt i København søndag den 25. juni kl. 15-17: Adopteret Demografi – København

Go to Top