Korea Klubben modtager et løbende henvendelser vedr. søgning af familie i Korea. Forløbene er meget forskellige, så det er svært at sige noget generelt om mulighederne for at finde biologisk ophav. Vi anbefaler adopterede at kontakte os i forbindelse med søgning. Det kan også være en god idé at tale med andre adopterede, der har søgt og evt. fundet samt have et basalt kendskab til koreansk kultur og mentalitet.

FAQs

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig?
Du kan f.eks. starte med at læse 10 spørgsmål du kan stille dig selv, inden du søger efter biologisk familie

Hvordan kommer jeg i gang med at søge?
Du skal først og fremmest vide, hvem der har formidlet din adoption i Danmark og Korea. Det vil typisk være AC Børnehjælp i Aarhus og Korea Social Service (KSS) eller DanAdopt i Birkerød som samarbejder med Holt Children’s Services. Oplysningerne findes i din journal, som du og din familie fik, da du blev adopteret.

Du vil blive bedt om en kopi af gyldigt pas og billeder af dig og din familie samt at skrive et essay om dig selv og din opvækst i Danmark, som bliver arkiveret i din sagsmappe hos den pågældende formidlende organisation. Disse oplysninger vil kun blive brugt i tilfælde af, at der er kontakt til den biologiske familie.

Hvad er et K-nummer og hvor finder jeg det?
Et K-nummer er dit journalnummer/case no. og kan findes i din journal.

Hvor lang tid tager det, inden jeg hører fra den formidlende organisation, når jeg har sendt min ansøgning?
Det tager typisk fra 3-6 måneder og op til flere år.

Hvordan kommer jeg ud og ser mit koreanske børnehjem?
Du kan kontakte din formidlende organisation direkte. Det vil være en fordel, hvis du begynder 3-6 måneder før afrejse til Korea.

Hvis du er medlem af Korea Klubben kan du kontakte Jes Eriksen og Line In Juul Holst på mail: pas@koreaklubben