CPH PIX er i fuld gang og du kan stadig nå at fange nogle af de koreanske film, som er på årets program ~^^

THE OUTLAWS
Sydkoreanske ‘The Outlaws’ var en kolossal biografsucces i hjemlandet sidste år, og med god grund: Filmen er et forrygende blodigt action-brag, spækket med blændende one-shots, skarpladt dialog og veloplagt galgenhumor. En hårdhudet efterforsker med no bullshit-attitude (spillet af Ma Dong-seok fra ‘Train to Busan’) sættes til at rydde op i Seouls blakkede Garibong-distrikt, hvor en magtsyg lånehaj har spredt kaos blandt kvarterets rivaliserende bander med sine uhørt brutale inkassometoder. Historien er angiveligt baseret på en virkelig politiaktion fra 2004, men det mærker man ikke. Filmen torpederer afsted i et halsbrækkende tempo, og selvom man skal anstrenge sig for at holde tråd i strømmen af skurke, lakajer og kumpaner, sidder man som tilskuer grebet indtil sidste, bestialske øksemord.
Billetter: https://www.cphpix.dk/program/detail…

GRASS
14 film har Hong Sangsoo instrueret bare her i det her årti, og har du haft svært ved at følge med, så er ‘Grass’ et godt sted at starte. Her krydser nemlig både instruktørens faste skuespillere og velkendte temaer luften i en lille cafe. I centrum sidder Areum (Hongs muse Kim Min-hee) med sin laptop og lytter på skift til tre forskellige samtaler, der alle kredser om mænd og kvinders relationer til hinanden. De involverer også alle sammen – naturligvis – skuespillere og filminstruktører, der på ublu vis forsøger at udnytte deres modpart. Med Areum ved tasterne er det nærmest som om de respektive par bliver figurer i hinandens historie. Og vupti har vi ud af ingenting en legende, intelligent, uforudsigelig og helt klassisk omgang Hong Sangsoo. 66 minutters lise for din filmsjæl.
Billetter: https://www.cphpix.dk/program/detail…

HUMAN, SPACE, TIME AND HUMAN
Det er en underdrivelse, at Kim Ki-duks nye film deler vandene. Folk var decideret rasende efter premieren på årets Berlinale. Provokeret af at den koreanske enfant terrible smører så tykt på i sin ultra bitre allegori over menneskedens sørgelige tilstand. Men Ki-duk ved præcis, hvad han gør, når han sender en hysterisk flok af gangstere, politikere og voldtægtsmænd på chartertur på et gammel krigsskib med kurs mod himlen. Bogstavelig talt, som en perverteret ark drivende målløs rundt mellem skyerne, mens passagererne begynder at plyndre, myrde og æde hinanden. Og det er kun starten. Kim Ki-duk har lavet filmen for “at stoppe med at hade mennesker”, siger han. Om det er lykkedes, er vist et åbent spørgsmål. Men vildt og voldeligt er det. Og provokerende. Selv von Trier ligner en vandkæmmet skoledreng ved siden af.
Billetter: https://www.cphpix.dk/program/detail…