106346

Korean Embassy, Korea Klubben & Korea Foundation present:
KOREANSK FILM FESTIVAL

i Husets Biograf

En række af koreansk films største instruktører og skuespillere kan opleves, når Korea Klubben, Korea Foundation og Den Koreanske Ambassade i Danmark byder på Koreansk Film Festival i Husets Biograf i København i efteråret.

På programmet er blandt andet The Host– og Snowpiercer-instruktøren Bong Joon-hos debutfilm fra 2000, Barking Dogs Never Bite, hvor man kan se Bae Doo-na (Cloud Atlas og førnævnte The Host) i en tidlig hovedrolle.

Festivalens åbningsfilm er Lee Chang-dongs drama Secret Sunshine, som sikrede Jeon Do-yeon prisen som bedste skuespillerinde i Cannes i 2007. Jeon Do-yeon er kendt for sin kamæleonagtige evne til at ændre sig fra rolle til rolle og bliver ofte nævnt som et forbillede af sine kvindelige kolleger.

Vi kommer heller ikke udenom den evige provokatør, Kim Ki-duk, og slutter af med at vise hans film, Dream, fra 2008.

Derudover byder Koreansk Film Festival på film af instruktører, hvis navne måske ikke vækker den store genklang på den internationale scene, men som har formået at sætte deres aftryk i den koreanske filmverden, og endelig er der en temaaften med kortfilm om Nordkorea.
Filmene vises i 35 mm. versioner. Med engelske undertekster.

Husets Biograf
Rådhusstræde 13
1466 København K
Facebook

GRATIS ENTRÉ men da der er et begrænset antal pladser, er det nødvendigt at reservere billet på film@koreaklubben.dk

Billetter skal afhentes senest 15 min. inden filmens start.

Koreansk Film Festival 2014 master04

 

PROGRAM

106346
21. august kl. 19.30

Secret Sunshine (Milyang, 2007)
Instruktion: Lee Chang-dong
Udover at være tidligere kulturminister er Lee Chang-dong også en af Koreas mest respekterede instruktører. I dramaet Secret Sunshine spiller to af koreansk films største skuespillernavne over for hinanden. Jeon Do-yeon vandt prisen som bedste skuespillerinde på filmfestivalen i Cannes for sit portræt af en sorgramt kvinde, som flytter til en ny by med sin søn blot for at blive ramt af endnu en tragedie. Song Kang-ho (The Host, Sympathy for Mr. Vengeance, Thirst m.fl.) spiller manden, som forsøger at hjælpe hende.

 

Dogs 003
9. september kl. 19.30

Barking Dogs Never Bite (Peullandeoseu-ui gae, 2000)
Instruktion: Bong Joon-ho
Med monsterfilmen The Host fra 2006 slog Bong Joon-ho alle rekorder i de koreanske biografer, og den indtager fortsat førstepladsen med over 13 millioner solgte billetter. Siden har han imponeret med Mother (2009) og den engelsksprogede debut Snowpiercer (2013), som var et stort hit på dette års CPH PIX. Men det hele startede med debutfilmen Barking Dogs Never Bite – en sort satire om frustrerede akademikere og koreanernes dobbeltsidede forhold til hunde. Kan man spise menneskets bedste ven? Bae Doo-nae fra The Host og Cloud Atlas ses her i en af sine første store roller.

 

Pit and Pendulum
23. september
kl. 19.30
The Pit & The Pendulum (Yak-tal-ja-deul, 2008)
Instruktion: Sohn Young-sung
En gruppe tidligere skolekammerater mødes til deres lærers begravelse og mindes hans liv. Gennem deres fortællinger begynder der dog at tegne sig et uventet billede. Darcy Paquet fra Koreanfilm.org havde The Pit & The Pendulum med på sin liste over årets ti bedste film og skrev følgende: “The Pit and the Pendulum is clearly not a movie for everyone, as it toys with the viewer’s perceptions and expectations and then leaves you completely clueless in the end, but there is something about this cold, uncomfortable work that sticks with you.”

 

10546
7. oktober
kl. 19.30
Oseam (Oseam, 2003)
Instruktion: Seong Baek-yeop
Koreanske animationsfilm har endnu ikke opnået samme status som de japanske, hverken på det hjemlige marked eller internationalt. Oseam var faktisk en af de sidste, som blev vist i de koreanske biografer, inden der igen kom gang i genren i 2011, og siden har en instruktør som Yeong Sang-ho vist vejen frem med film som King of Pigs og The Fake. Selv om Oseam har børn i hovedrollerne og bliver fortalt gennem en lille drengs øjne, er den bestemt ikke en børnefilm, men er i stedet en beretning om uskyld, drømme og illusioner.

 

deface1
21. oktober
kl. 19.30
Tema: Nordkorea
Udvalgte kortfilm fra North Korean Human Rights International Film Festival 2012-2013.
The River by the Border (I: Park Young-min, 15 min.)
A Purple Man (I: Kim Tak-hun, Ryu Jin-ho & Park Seong-ho, 15 min.)
Deface (I: John Arlotto, 20 min.)
Traveler from the North (I: Lee Won-sik, 40 min.)

 

The Happy Life
4. november
kl. 19.30
The Happy Life (Jeulgeoun insaeng, 2007)
Instruktion: Lee Joon-ik
Lee Joon-ik fik et kæmpehit i 2005 med det historiske drama The King & the Clown, der stadig er den femtestørste biografsucces i Korea. I The Happy Life er handlingen rykket frem til nutiden, og budgettet er mindre, men resultatet er stadig lige underholdende. Tre midaldrende venner får den geniale idé at gendanne deres band fra universitetstiden på trods af, at forsangeren er død, og de har alle deres at slås med i hverdagen. Blandt de medvirkende er Kim Yoon-seok, som siden er blevet et stort navn i Korea takket være film som The Chaser og The Thieves, og Ko Ah-seong, der var den lille pige i The Host og siden blev voksen i Snowpiercer.

 

My friend and his wife
18. november
kl. 19.30
My Friend & His Wife (Na-ui chingu, geu-ui anae, 2006)
Instruktion: Sin Dong-il
To nære venner får sat deres venskab på prøve af en tragedie, der rejser en masse etiske og moralsk spørgsmål. Selv om My Friend & His Wife høstede masser af roser ved premieren på Busan International Film Festival, skulle der gå to år, før den nåede de koreanske biografer. I det hele taget ser Sin Dong-il ud til at have mere goodwill hos anmelderne end hos det brede publikum, så her er muligheden for at stifte bekendtskab med en af koreansk films mere oversete instruktører.

 

Dream
2. december
kl. 19.30
Dream (Bi-mong, 2008)
Instruktion: Kim Ki-duk
Selv om han er blandt de koreanske instruktører, som er mest kendt i udlandet, har koreanerne et ambivalent forhold til den evige provokatør Kim Ki-duk. Hans film sælger få billetter i Korea, han ligger ofte i krig med anmelderne, og det har end ikke Guldløven i Venedig til Pieta (2012) kunnet ændre på. Alligevel har han ingen problemer med at få finansieret sine film og tiltrække kendte skuespillere. I Dream medvirker den japanske skuespiller Joe Odagiri og den populære model og skuespillerinde Lee Na-young i en historie om en mand og en kvinde, der viser sig at være forbundet via hans drømme.