Generation_JHJM

14. juni – 7. september 2014
Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, Holstebro

Hvad betyder herkomst og afstamning i en tid hvor adoption og de nye reproduktionsteknikker udfordrer vores opfattelser af slægtskab og ophav. Det er spørgsmål, der optager Jette Hye Jin Mortensen.

Hun har selv problematikken helt inde på livet. Hun er født i Seoul, og blev som 2-årig adopteret til Danmark, hvor hun voksede op. Det har ført hende til overvejelser over, hvad der er stærkest: det miljø, hun er vokset op i her i landet eller de genetiske bånd, der knytter hende til Sydkorea.
Denne problematik er blevet ekstra kompliceret i dag, hvor lægevidenskaben har gjort det muligt at undfange børn med donorsæd og –æg, og hvor det at bruge rugemødre ikke længere hører hjemme i Science Fiction-genren.
Jette Hye Jin Mortensen er optaget af, hvilke identitetsmæssige konsekvenser dette har for de børn, der er kommet til verden på denne måde. Hvad betyder det, når man opdager, at man deler far med 400 andre? Og er det arven eller miljøet, der bestemmer ens identitet?