Kimchi opskrift

Kimchi er en af hjørnestenene i det koreanske køkken. Kimchi består af fermenterede grøntsager og findes i mange varianter i Korea. Hver eneste familie siges at ligge inde med deres egen personlige opskrift, og i denne video viser vi hvordan man kan lave en hurtig og lækker kimchi på en enkelt dag.

Opskrift på dansk Recipe in English
Ingredienser
1 håndfuld alm. fint salt
1 kinakål
1 kinaradise
6 mellem eller 3 store gulerødder
1 agurk
2 mellem løg
7 stk forårsløg
1 tsk. frisk ingefær
10 fed hvidløg
2 spsk. chiliflakes
2,5 spsk. chilipulver lys
1 spsk. chilipulver mørk
4 spsk. koreansk oksebouillon
1 dl fiskesovs
2 dl rismel eller majsmel.
4 dl vand
Ingredients
1 handful of fine salt
1 napa cabbage
1 daikon radish
6 medium or 3 large carrots
1 cucumber
2 medium onions
7 scallops
1 tbs fresh ginger
10 cloves of garlic
2 tbs chili flakes
2.5 tbs chili powder light
1 tbs chili powder dark
4 tbs Korean meat bouillon
½ cup fish sauce
1 cup rice flour or corn flour
2 cups of water
Halver kinakålen, rens i koldt vand, vrid og strø  kinakålen med fint salt. Sørg for at salten kommer ind i mellem hvert blad.
Læg kinakålen til side i en lukket beholder/pose. Kinakålen skal trækker imens resten af ingredienserne tilberedes.
Cut the napa cabbage in half, rinse the cabbage in cold water, drain and sprinkle with salt. Make sure you sprinkle the salt in between each cabbage leaf.
Place the napa cabbage in a closed container /plastic bags.
Let it sit while you prepare the rest of the ingredients.
Skræl kinaradisen, halver og snit i tynde og fine stænger. Peel the daikon radish and cut into thin small strips.
Skræl gulerødderne, halver og snit i fine stænger. Peel the carrots and cut into thin small strips.
Skyl forårsløgene, skær roden bort og snit i tyndt  skrå. Wash the scallions, cut off the roots and slice into fine pieces.
Skyl agurken, halver og fjern kernerne med en teske. Wash the cucumber, cut into half and scoop out cucumber seeds with a teaspoon.
Snit augurken i fine stænger. Cut the cucumber into thin small strips.
Pil løgene og snit i fine stænger. Peel the onion and cut into smaller strips.
Skræl og riv ingefær. Peel and finely mince ginger.
Pil og pres hvidløg. Peel and squeeze garlic.
Bland rismel og vand. Varm op under omrøring til en tyk pandekagedej-masse. Tilsæt koreansk oksebouillon. Mix rice flour and water. Heat while whisking until a pancake batter consistency is achieved. Add korean beef stock
Hæld rismelsjævningen i en skål og sæt til afkøling Pour the rice flour thickening into bowl and allow to cool.
Vask kinakålen fri for salt i koldt vand. Skær kålen ud i mundrette stykker Rinse the napa cabbage free of salt in cold water cut the cabbage into bite-size pieces
Læg alle grønstsager i en stor skål. Tilsæt det pressede ingefær, presset hvidløg, chilipulver, chiliflakes og rismel jævning samt fiskesaucen. Tilsæt evt mere eller mindre efter smag og behag. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne. Husk plastikhandsker for at skåne dine hænder når der arbejdes med stærk chili. Put all the vegetables into a large bowl and add minced ginger, garlic, chili powder and chili flakes, rice flour batter and fish sauce and mix well with your hands. Adjust quantities to suit your personal flavor. Remember to wear latex gloves due to the spicy chili powder.

By | 2014-05-26T22:39:03+00:00 May 25th, 2014|Blog|0 Comments