newgeneration

New Generation: CAU Photography – de nyeste tendenser i koreansk samtidsfotografi udstilles på Galleri Image i  Aarhus d. 9. maj – 29. juni, 2014

I udstillingen New Generation introduceres otte unge koreanske fotografer; Bora Sung, Chankyu Kim, Hyungsik Kim, Bareun, Jihyun Jung, Taejoong Kim, Youngdon Jung og Youngjin Yoo, der som titlen henviser til, tilhører det nyeste kuld af samtidsfotografer på den koreanske kunstscene. De fleste af værkerne i udstillingen har aldrig eller kun sjældent været fremvist for et publikum, hvorfor udstillingen er en sjælden mulighed for at få et indblik i den nyeste koreanske samtidskunst.

CAU Photography er betegnelsen for et kunstnerkollektiv, der består af de otte unge kunstnere repræsenteret i New Generation. En yderligere fællesnævner for de otte er, at de alle har studeret fotografi ved Chung-Ang Universitetet, der i 1964 var ansvarlig for at etablere Koreas første afdeling for fotografiske studier. Tidligere elever af denne skole er i dag blandt de mest toneangivende aktører i det koreanske kunstneriske landskab; en ny generation, der er med til at sætte dagsordenen for fotografiets videre udvikling i Asien i de næste mange årtier fremover.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde med det prestigefyldte Museum of Photography i Seoul, hvor de otte kunstneres værker udstilles sideløbende med udstillingen i Galleri Image.

Læs mere om udstillingen