Tænketanken Adoption inviterer til foredrag med forfatterne Amalie Linde, Matilde Hørmand-Pallesen og Amalie Kønigsfeldt. Forfatterne udgav tidligere i år den omtalte bog Børneimporten.

Torsdag d. 7. november 2013 kl. 19.00 – 21.00
Sted: Café Nutid, Sankt Peders Stræde 1, 1453 København K

Moderator: Lene Myong og May Britt Skjold, medlemmer af Tænketanken Adoption

KRD_BOERNEIMPORTEN_OMSLAG_143x220.indd

Børneimporten belyser adoption i årene efter 2. verdenskrig, hvor op mod 2000 afro-tyske børn blev adopteret til familier i Danmark. Disse adoptioner skete på privat initiativ og med hjælp fra velmenende personer, som var overbevist om, at adoption var den bedste løsning for børnene, også selvom ingen undersøgte forholdene i deres nye adoptivfamilier. De mange adoptioner påkaldte sig en del opmærksom i offentligheden og blandt danske politikere. Alligevel var der ingen, som greb ind, selvom den daværende lovgivning forbød enkeltpersoner at formidle adoptioner.

Læs mere om arrangementet her