I Korea findes et utal af forskellige jjigae, som er gryderetter, der serveres som en del af næsten alle måltider. I denne video viser vi hvordan man hurtigt kan lave en jjigae baseret på den koreanske soyabønnepasta kaldet doenjang. Desuden har vi udvidet opskriften med flere ingredienser, som normalt ikke indgår i en traditionel doenjang jjigae, men gør at den kan nydes som en selvstændig ret.

Opskrift på dansk Recipe in English
Ingredienser
Ca. 1 liter vand (nok til at dække ingredienserne når de ligger i gryden)
1 stor kartoffel
1 zucchini
1 løg
5-6 fed hvidløg
4 små rød chilipeber
4 stk. bok choy
Ramyun kimchi nudelsuppe
1 forårsløg
200 gr. tofu
2 spsk. dwenjang – soy bean suppe
1 spsk. gochujang
Ingredients
Approx. 4 cups of water (enough to cover the ingredients in the pot)
1 large potato
1 zucchini
1 onion
5-6 cloeves of garlic
4 small red chili pepers
4 pcs. bok choy
Ramyun kimchi nudlesoup
1 scallion
7 oz. tofu
2 tbs. dwenjang – soy bean suppe
1 tvs. gochujang
Skræl kartoflen og skær den i tern Peel potato and cut into squares
Vask zucchinien og skær zucchini i tern Wash the zucchini and cut into squares
Rens bok choy. Hak i mindre stykker. Wash bok choy and chop into pieces.
Skyl forårsløgene, skær roden bort og snit i ringe. Wash the scallions, cut off the roots and slice into rings.
Pil løget og hak det i store stykker Peel the onion and cut into large chunks
Skær tofuen ud i tern Cut tofu into cubes
Pil hvidløgene og skær ud i mindre stykker Peel and chop the garlic
Fjern frø fra chilien og skær ud i mindre stykker Remove seeds and slice chil
Hæld vand op i en gryde Add water to cooking pot
Tilsæt kimchi-pulver og tørrede grøntsager fra pakken med nudelsuppen Add kimchi soup base and dried vegetables from the ramyun package
Tilsæt doenjang, gochujang, kartofler, zucchine, løg og hvidløg. Add doenjang, gochujang, potato, zucchini, onion and garlic
Bring i kog indtil grøtsagerne er møre Bring to a boil and wait until the vegetables are tender
Tilføj nudler, forårsløg, todu og bok choy og kog endnu et minut Add ramyun, scallions, tofu and bok choy and boil for another minute