I Korea findes et utal af forskellige jjigae, som er gryderetter, der serveres som en del af næsten alle måltider. I denne video viser vi hvordan man hurtigt kan lave en jjigae baseret på den koreanske soyabønnepasta kaldet doenjang. Desuden har vi udvidet opskriften med flere ingredienser, som normalt ikke indgår i en traditionel doenjang jjigae, men gør at den kan nydes som en selvstændig ret.
Opskrift på dansk | Recipe in English |
Ingredienser Ca. 1 liter vand (nok til at dække ingredienserne når de ligger i gryden) 1 stor kartoffel 1 zucchini 1 løg 5-6 fed hvidløg 4 små rød chilipeber 4 stk. bok choy Ramyun kimchi nudelsuppe 1 forårsløg 200 gr. tofu 2 spsk. dwenjang – soy bean suppe 1 spsk. gochujang |
Ingredients Approx. 4 cups of water (enough to cover the ingredients in the pot) 1 large potato 1 zucchini 1 onion 5-6 cloeves of garlic 4 small red chili pepers 4 pcs. bok choy Ramyun kimchi nudlesoup 1 scallion 7 oz. tofu 2 tbs. dwenjang – soy bean suppe 1 tvs. gochujang |
Skræl kartoflen og skær den i tern | Peel potato and cut into squares |
Vask zucchinien og skær zucchini i tern | Wash the zucchini and cut into squares |
Rens bok choy. Hak i mindre stykker. | Wash bok choy and chop into pieces. |
Skyl forårsløgene, skær roden bort og snit i ringe. | Wash the scallions, cut off the roots and slice into rings. |
Pil løget og hak det i store stykker | Peel the onion and cut into large chunks |
Skær tofuen ud i tern | Cut tofu into cubes |
Pil hvidløgene og skær ud i mindre stykker | Peel and chop the garlic |
Fjern frø fra chilien og skær ud i mindre stykker | Remove seeds and slice chil |
Hæld vand op i en gryde | Add water to cooking pot |
Tilsæt kimchi-pulver og tørrede grøntsager fra pakken med nudelsuppen | Add kimchi soup base and dried vegetables from the ramyun package |
Tilsæt doenjang, gochujang, kartofler, zucchine, løg og hvidløg. | Add doenjang, gochujang, potato, zucchini, onion and garlic |
Bring i kog indtil grøtsagerne er møre | Bring to a boil and wait until the vegetables are tender |
Tilføj nudler, forårsløg, todu og bok choy og kog endnu et minut | Add ramyun, scallions, tofu and bok choy and boil for another minute |