Søndag den 24. juni 2012 kl. 11 til 16 

Hallyu, koreansk for bølge, betegner den sydkoreanske populærkultur som i de senere år har oplevet en stigende interesse i resten af verden. Studerende fra Koreastudier ved Københavns Universitet præsenterer eksempler på koreansk kultur gennem foredrag, musik, dans og mad.

Arrangementet finder sted den 24. juni på Nationalmuseet.

Program

Koreanske skrifttegn

Lær at skrive dit navn med det koreanske skriftsprog hangul.
Fra kl. 11 – 16.

Smag på Sydkorea

Få en smagsprøve på det koreanske køkken og få indblik i de forskellige ingrediensers betydning for koreanere, både sundhedsmæssigt og kulturelt. Der er mulighed for smagsprøver, sponsoreret af den koreansk-japanske restaurant Sakura.
Fra kl. 11 – 16.

K-pop – popmusik på koreansk

Foredrag om den sydkoreanske musikindustri med fokus på kultur og sociale normer. Få et indblik i den sydkoreanske forståelse for maskulinitet og fankultur, som er meget anderledes end den danske og vestlige. Lær også koreograferede trin fra populære musikvideoer.
Kl. 12:15, 14:15.

Historie i autentisk atmosfære

Besøg museets koreanske etnografiske samling, og få et indblik i den koreanske kultur og historie ved et indlevende foredrag som også inddrager historiske tv-dramaer og deres repræsentation af koreansk historie.
Kl. 11:10, 11:40, 12:10, 12:40, 13:40, 14:10, 14:40, 15:40.

Verdens hurtigste internet

Foredrag om it-udviklingen i Sydkorea, der har verdens hurtigste internet og er en af verdens største brugere af internet, spil og e-sport. Hør også om pc-spilfænomenet StarCrafts kæmpe popularitet med livetransmissioner af turneringer på egen tv-kanal.
Kl. 11.15, 13:15, 15:15.

 

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1220 København K

Læs mere her