Adoption – kunst, kritik og forskning

I de seneste år er der opstået et voksende felt af kunst og forskning, som ser på adoptionsrelaterede problematikker fra nye og kritiske vinkler. Men hvad sker der, når kunst og forskning går i direkte dialog om adoption? Hvilke former for indsigt, inspiration og viden kan en sådan dialog skabe?

Korea Klubben har inviteret en række kunstnere og forskere til at præsentere deres arbejde og efterfølgende debattere med publikum med cand.mag Charlotte Gullach Büttrich som moderator. Arrangementet finder sted søndag den 13. maj kl. 13-17 i Kulturhuset Indre By i Nansensgade.  Arrangementet er åbent for alle adopterede og andre med en interesse i adoption.

Oplægsholdere: Maja Lee Langvad, Jane Jin Kaisen, Jacob Ki Nielsen, Lene Myong og Joan Rang Christensen.

Tilmelding og yderligere information: adoption@koreaklubben.dk
Begrænset antal pladser!

 

PROGRAM:

HUN ER VRED
Oplæsning v/Maja Lee Langvad

Maja Lee Langvad, f. 1980 har skrevet den konceptuelle digt- og tekstsamling Find Holger Danske, Borgens Forlag 2006. Hun er i øjeblikket i gang med at skrive en bog om transnational adoption baseret på sine egne erfaringer som koreansk adopteret bosat i Seoul.

 

SYSTEMKRITISKE OVERSÆTTELSER
Præsentation af udvalgte kunstprojekter v/ Jane Jin Kaisen

Jane Jin Kaisen, f. 1980, Sydkorea, er billedkunstner og arbejder fortrinsvis med film, videoinstallation og performance. Hun har udstillet i vid omfang i Danmark, USA og Asien. Senest er hendes soloudstilling “Dissident Translations” blevet vist på Århus Kunstbygning, og hun vandt Montana Enterprize prisen i forbindelse med Kunsthallen Brandts talentudstilling ENTER II. http://janejinkaisen.org

 

IMELLEM SKÆG-JALOUSI OG SELVSTIGMATISERING
En refleksion over transracial adopteret maskulinitet (arbejde under udvikling) v/ Jacob Ki Nielsen

En sydkoreansk-dansk adopteret mand reflekterer over vilkår for transracial adopteret maskulinitet bl.a. med fokus på enkulturalisering, etno-racial typecasting samt forestillinger om nordøstasiatisk maskulinitet.

Jacob Ki Nielsen, Sydkoreansk-dansk adopteret forsker, født i Daegu i 1973. Jacob Ki arbejder pt. på et PhD-projekt om forestillinger om multikulturelt slægtskab i den sydkoreanske kulturproduktion. Desuden beskæftiger han sig med adoptionsrelaterede temaer særligt med henblik på formidling og uddannelse.

 

DEN ADOPTIONSKRITISKE VENDING
Oplæg v/Lene Myong

Forskellige former for kritik af transnational adoption og adoptionsrelaterede problemstillinger vinder frem i disse år. Men hvad bliver gjort til genstand for kritik? Og hvem kritiserer? Hvilke idealer og dagsordener informerer forskellige former for kritik? Og hvad bliver konsekvenserne af kritik  – forandring eller bevaring af status quo? Oplægget vil bla. berøre dokumentarfilmen The Art Star and the Sudanese Twins (2008), der handler om performancekunstneren Vanessa Beecroft og hendes forsøg på at adoptere et par sudanesiske tvillinger.

Lene Myong, f. 1972, Sydkorea. Lene er ph.d. og ansat som adjunkt ved Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet, og hun er tilknyttet forskningsprojektet KinTra, der er financieret af Det Frie Forskningsråd for Kultur og Kommunikation (2010-14). Hendes ph.d.-afhandling blev tildelt KRAKA-prisen, 2010.

 

DE GULE & DE HVIDE
Oplæsning v/ Joan Rang Christensen

Joan Rang Christensen, f. 1976, Sydkorea, er dramatiker og har fået produceret en lang række teater- og radioteaterstykker, senest forestillingerne “Den Hvide Mand” (Teater Grob 2011) og Jazz, Love & Henderson (Østre Gasværk 2012). Modtog i 2006 Dansk Blindesamfunds Radiospilspris for debuten Blodets Bånd og Årets Reumert i 2009 for Bedste Musikteaterforestilling.

 

Foto: UFOlab Performance, IKAA Gathering 2007, Seoul Korea