Med tanke på hvor mange dokumentarfilm der findes af og om adopterede, er det bemærkelsesværdigt så få spillefilm, der er lavet om emnet. En af undtagelserne er franske Ounie Lecomte. Hun blev selv adopteret som 10-årig og skildrer i sin debut en lille piges oplevelser, fra hun bliver anbragt på et børnehjem, til hun bliver sendt af sted til sin nye familie.

Det kunne nemt være endt som terapi-på-film, men Ounie Lecomte undgår behændigt ethvert tilløb til sentimentalitet. Ingen udpeges til skurke, og der er heller ingen budskaber, der skal hamres ind i hovedet på publikum. I stedet sørger den tilbageholdende stil for, at pigens historie får lov at udfolde sig, og Kim Sae-ron er hjerteskærende god i hovedrollen.

Et must-see for alle adopterede, men vær forberedt på våde øjne og klumper i halsen undervejs.

5/5

Instruktør: Ounie Lecomte

Anmelder: Lars Ahn Pedersen